Op 1 januari 2022 is in de GGZ het zorgprestatiemodel ingevoerd. Lees hier meer over op de website van de beroepsvereniging.

Vergoeding zorgverzekering 2023

The Practice biedt in 2023 verzekerde zorg aan binnen de generalistische basisGGZ. Deze behandelingen worden meestal vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer altijd even bij je eigen zorgverzekering voordat je in behandeling bij The Practice gaat. Als je contact opneemt met je verzekeraar, is het handig om deze gegevens bij de hand te houden: AGB Code instelling: 94065363

Wij hebben contracten metCZ, DSW Zorgverzekeraar, Stad Holland Zorgverzekeraar, inTwente Zorgverzekeraar, Menzis Zorgverzekeraar, AnderZorg, VGZ, Bewuzt, UnitedConsumers, Univé, Zekur, UMC Zorgverzekering, IZA,De IZZ Zorgverzekering door VGZ, SZVK, Zorgzaam, National Academic, Besured, Promovendum, Zilveren Kruis Zorgverzekeringen, Interpolis, FBTO Zorgverzekeringen, De Friesland Zorgverzekeraar, ZieZo, ProLife Zorgverzekeringen, One Underwriting BV, Eno, Salland Zorgverzekeringen, HollandZorg, Zorgdirect, Caresq, EUCARE, Aevitae, ASR, ASR Basis Ziektekostenverzekeringen, Ditzo, OWM Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Zorg en Zekerheid, AZVZ

We hebben geen contracten met ONVZ in 2023. Als u hier verzekerd bent krijgt u maandelijks een factuur en een betaallink van The Practice. Het tarief dat wij hiervoor hanteren is het NZA tarief (60 minuten behandeling 143,71 en voor 60 minuten diagnostiek 163,37 ). Het is handig om te kijken of een andere praktijk met een contract met deze zorgverzekeraars goedkoper is. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Het is verstandig om vooraf na te gaan welke polis u heeft en wat dit betekent voor de vergoeding van uw behandeling. Aan het einde van een kalenderjaar heeft u altijd de mogelijkheid om over te stappen naar een andere polis of andere verzekeraar.

Declaratie verzekerde zorg

Voor de contacten die u heeft met de behandelaar (digitaal en op locatie) declareren wij consulten bij uw verzekeraar, zodat de zorg vergoed wordt. Het tarief per consult is onder andere afhankelijk van de duur van het consult – deze tarieven zijn landelijk vastgesteld. In het declaratieoverzicht van uw zorgverzekeraar kunt u zien welke consulten, met welke duur, er zijn gedeclareerd. Heeft u hier vragen over? Stel ze ons gerust! Afhankelijk van waar en hoe u verzekerd bent, wordt uw behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Uw eigen risico wordt wel eerst aangesproken, ook bij een intakegesprek. Als uw behandeling niet volledig wordt vergoed, ontvangt u van uw zorgverzekeraar nog een rekening.

Tarieven The Practice onverzekerde zorg 2023

  • Behandelsessie Relatietherapie              (per 60 minuten)   bedraagt €145,20
  • Behandelsessie Familietherapie             (per 60 minuten)   bedraagt €145,20

Toch geen behandeling?

Het kan gebeuren dat u na het eerste gesprek toch niet in behandeling komt. Bijvoorbeeld omdat er geen diagnose mogelijk is. Of omdat onze zorg niet bij u past. In dat geval declareren wij bij uw zorgverzekeraar een ‘Onvolledig behandeltraject’. Ook dit wordt geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van waar en hoe u verzekerd bent.

Afspraak annuleren

Als je genoodzaakt bent een afspraak te annuleren of te verzetten, neem dan 24 uur voor aanvang van de afspraak contact met The Practice op, er zullen dan geen kosten in rekening gebracht worden. Zie algemene voorwaarden. Heeft u een afspraak, maar zegt u deze korter dan 24 uur van tevoren of helemaal niet af? Dan brengen wij u € 45 in rekening. Dit is ons ‘no show tarief’ en dient ter compensatie van wat een gemist gesprek ons kost. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

Plan Een Intake GesprekHier kan u na het kennismakingsgesprek aanmelden als patient
Ben je geïnteresseerd in The Practice in Hilversum?